Een nieuwe thuis in een nieuw land 

Vluchtelingen hopen de ellende uit hun thuisland achter zich te laten en in België een fijne nieuwe toekomst op te bouwen. Dat loopt niet altijd op wieltjes. 

De vzw Bij Ons Thuis staat klaar om hen op de moeilijkste momenten bij te staan door hen bij mensen thuis een slaapkamer aan te bieden en aan tafel een bord bij te zetten. 

Recent heeft vzw Bij Ons Thuis een eigen vluchtelingenhuis geopend, waar ongeveer 15 nieuwe Belgen een plek vinden om (samen) te wonen. Zo helpen ze hen op weg in onze samenleving. 

De vrijwilligers van Bij Ons Thuis zijn onvoorwaardelijke buddy’s, een vriend, een adviseur, een oma, een troostende schouder. Door hen te verwelkomen als familie en het huis te delen met hen, groeit een wederzijdse band waar iedereen sterker van wordt. 

“Onze samenlevingsvorm met mensen van allerlei culturen en achtergronden als vrienden onder één dak, in één keuken, één leefruimte, eenzelfde badkamer is een miniatuurtje van hoe de samenleving volgens ons zou mogen zijn. 

Als we een uitstap organiseren en al die verschillende mensen zijn van de partij, dan besef je dat er zich een familie aan het vormen is, een groep van mensen die het fijn vinden om bij elkaar te zijn omdat ze zich bij elkaar gerespecteerd voelen.” 

Paul Beller, Bij Ons Thuis

Meer info en contactgegevens