Boeiende, verrijkende en ontspannende dagen

Op schooldagen biedt De Wereld van Indra begeleiding aan kinderen en jongeren die vastlopen in het onderwijs en (tijdelijk) niet naar school gaan. Ze worden één dag per week opgevangen door een enthousiast team dat hen in een 1 op 1 begeleiding aandacht en zorg geeft. Op deze manier krijgen ze de kans om nieuwe interesses te ontwikkelen en hun motivatie te (her)ontdekken. 

Maar de begeleiders van De Wereld van Indra voelden dat er tijdens de schoolvakanties ook nood is aan een zinvolle invulling van de dagen. Voor kwetsbare gezinnen is vakantie echter niet vanzelfsprekend. Het ‘gewone’ vakantieaanbod is vaak te duur of hun kinderen worden geweigerd om hun (soms) moeilijk gedrag. Door een vakantiewerking met leuke uitstappen uit te bouwen investeert De Wereld in Indra in een onvergetelijke vakantie voor allen.

In de eerste plaats beleven de kinderen en jongeren boeiende, verrijkende en ontspannende dagen. Daarnaast zijn deze vakantiedagen voor hen een unieke kans om hun positief zelfbeeld en hun sociale krachten op te bouwen en te versterken. Beide hebben ze nodig om echt hun plek (terug) te vinden in de samenleving.

 

Rust, vertrouwen en zicht op de wereld

De coördinator vertelt

“Jason is een vijftienjarige jongen die vaak niet naar school gaat. Hij kampt met depressieve gedachten en sociale angsten. Hij sluit zich letterlijk volledig af van de buitenwereld door zijn gezicht te verbergen achter zijn lange haren.

Hij blijkt een zachte, zorgzame jongen te zijn die graag bij de dieren is, voor hen zorgt en graag kookt, activiteiten die zeker kunnen in onze jongerentrajecten. Ook door hem erkenning geven voor zijn doorzettingsvermogen, zorgzaamheid, betrouwbaarheid, humor en eerlijkheid, vindt hij met kleine stapjes opnieuw levensvreugde. We zien Jason groeien in zijn traject: hij vindt rust bij de dieren en hij vindt vertrouwen bij de begeleiders waardoor hij meer en meer tot praten komt. Opvallend detail: hij loopt meer rond met zijn haren uit zijn gezicht.”