Bouw je leven op met nieuwe technologie

De vrouwenorganisatie Mama Bolingo uit Borgerhout brengt vrouwen van Afrikaanse afkomst samen zodat ze mekaar kunnen leren kennen, maar ook de taal oefenen. Ze hebben een breed aanbod aan activiteiten: cultureel, sociaal, ontspannend of educatief, steeds met aandacht voor de Europese én de Afrikaanse cultuur.

Digitale kennis is een groot gemis bij de Afrikaanse gemeenschap. Veel ouders hebben maar een beperkte kennis en dit maakt het moeilijk om bijvoorbeeld de opleiding van de kinderen te kunnen opvolgen. De kinderen moeten balanceren tussen de twee culturen waarbinnen ze opgroeien.

Mama Bolingo kiest voor opleiding in gezinsverband. Elke maand geven ze training aan een drietal families waarbij alle gezinsleden, met verschillende leeftijden en verschillende noden, samen de les volgen. De resultaten zijn veelbelovend en ze dromen al van bijkomende opleidingen.

“Deze training op de computer, lessen over het internet, facebook, YouTube en sociale media heeft echt onze ogen geopend.  We konden beter de gesprekken van onze kinderen met hun vrienden volgen. Het opende een deur om het taboe te doorbreken.”
Deelneemster, moeder van een gezin

‘Laten we de cultuur van de ander betreden met een positieve impact. Door haar land te verlaten voor een ander, moet ieder mens de waarden van het gastland respecteren, en waarom zou zij zich daar niet aan hechten, om te hopen vrij te bloeien…’
Dit is de basis van de werking van mama Bolingo.