Prijs Armoede Uitsluiten

Prijs Armoede Uitsluiten

De jaarlijkse 'Prijs Armoede Uitsluiten' plaatst organisaties en projecten in de kijker die zich op een bijzondere manier engageren in de strijd tegen armoede en uitsluiting.

Organisaties helpen onderwijskansen waarmaken 

Het onderwijs speelt een niet te onderschatten rol voor kinderen en jongeren in armoede: een succesvolle schoolloopbaan is immers een ticket voor een mooie toekomst. Een verpletterende verantwoordelijkheid. Maar terwijl de overheid in gebreke blijft, steken veel organisaties actief de handen uit de mouwen. 

Engageert jouw organisatie zich ook voor onderwijskansen voor alle kinderen en jongeren? Dan kom je in aanmerking voor de Prijs Armoede Uitsluiten 2023

Lees meer

D'Broej Centrum West uit Molenbeek krijgt de Prijs Armoede Uitsluiten 2022

In juni 2021 reikten we voor de 23e keer de Prijs Armoede Uitsluiten uit. We zetten organisaties in de kijker die bewust werk maken van het mentaal welbevinden van mensen met armoede-ervaring.

Uit vijf genomineerden koos de jury D'Broej Centrum West uit Molenbeek. Centrum West is een deelwerking van D’Broej vzw en werkt met kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie binnen de ‘arme sikkel’ van Brussel.

Maak kennis met de laureaat van 2022

Een ijzersterke formule.

Organisaties kunnen zich kandidaat stellen op basis van een specifiek ‘thema’ dat we vooraf bekendmaken. Onder de kandidaten krijgen maximaal 5 initiatieven een nominatie voor de ‘Prijs Armoede Uitsluiten’. Een jury kiest uit de genomineerden de uiteindelijke winnaar.

De prijs bestaat uit twee luiken:

  • Een geldbedrag van € 20.000
  • Een bronzen beeld 

Daarnaast brengt de Prijs elk jaar ook de nodige persbelangstelling met zich mee. Zeker voor de laureaat maar ook voor de genomineerden is het een mooie gelegenheid om hun werking en hun bekommernissen onder de aandacht te brengen. 

De winnaars van de voorbije jaren

Van begin februari tot half april kan je je kandidaat stellen voor de Prijs Armoede Uitsluiten. Wil je op de hoogte blijven van de oproep? Schrijf je dan hier in voor meer informatie rond de ondersteuningsmogelijkheden voor projecten.