Wij creëren kansen en lekkers

Muna vzw is een huis voor laagdrempelige, kleinschalige projecten. Muna geeft eten en kansen, maar ook ergo- en creatieve therapie, en gaat voluit voor participatie en cocreatie. Met talentenwerkplaatsen in Genk en As en nomadisch verspreid over de hele provincie.

Wij creëren kansen en lekkers, kunst en cultuur voor groot en klein en zij die niet zo kansrijk zijn

“We krijgen regelmatig jongeren over de vloer die in de overgang zitten van de jeugdhulp naar volwassenhulpverlening en daarbij door de mazen van het net vallen. We losten dit tot nu toe ad hoc op, vaak in samenwerking met de toeristische sector (hotels, jeugdherberg).

We nemen de woonzorgen weg en gaan uit van een verwenmoment om hen zo te laten voelen dat er mogelijkheden zijn. We merkten dat veel jongeren op korte tijd weer grip kregen op hun leven. Onze grootste kracht zit erin dat we bij vragen ook de onderliggende vragen zichtbaar maken, bespreken en er iets mee doen.

We zetten de jongeren in hun kracht, ondersteunen daar waar nodig is en vertrekken vanuit hun wensen. We werken aan insluiten i.p.v. uitsluiten. En laten vooral niet los tot het beter is.”

Ilse Maes, Muna / Het Steger Vzw

Met de steun van Welzijnszorg zullen ze de Muna-aanpak als methodiek uitschrijven zodat die ook elders ingezet kan worden. Voor deze jongeren met een zorg- en ondersteuningsvraag is het daarbij bijzonder belangrijk om hen vanuit rust te ondersteunen in hun talenten zodat ze een plek kunnen vinden in onze samenleving. We werken aan verbinding met een netwerk vanuit hun talenten.

Meer info op hun facebookpagina